Jakość białka zawartego w konopi można porównać do białka w jajach i mięsie
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 10-05-2016, 15:48

Jak przekonuje Janusz Graca, konopie to nowoczesny i zdrowy dodatek do praktycznie każdego rodzaju jedzenia, pieczywa i makaronów.
- Konopie jadalne zapewniają adekwatne odżywianie gdyż zawierają wysokiej jakości składniki. Ziarno konopne łuskane lub niełuskane zapewnia wszystkie potrzebne aminokwasy i niezbędne kwasy tłuszczowe (Omega 3,6 i 9) oraz łatwostrawne białko wysokiej jakości, które stanowi ok. 35 proc. zawartości nasion. Warto dodać, że w oleju konopnym jest 75-95 proc. nienasyconych kwasów tłuszczowych we właściwych proporcjach dla ludzkiego ciała, 2-4 proc. gamma-linolenowego kwasu, niedostępnego w większości żywności, większość odżywczych minerałów (wapń, potas, fosfor, żelazo i wiele innych), błonnik pokarmowy, a także witaminy z grupy B i witamina E - dodaje.
komentarze (2)
fantastyczna idea, ja tez kupuje produkty konopne w konopnafarmacjagdynia pl, sa rewelacyjne- makaron na obiad, nasiona do deserow i kanapek, olej do sałatek,itd..
OdpowiedzLepiej zapalić loooola !!!
Odpowiedz