Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Zboża

Janusz Kazimierczuk, prezes SPC - pełny wywiad

  • Autor: portalspozywczy.pl, Paulina Bełżecka
  • Data: 22-04-2014, 15:50
Prezes Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej w Warszawie, Janusz Kazimierczuk, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl, mówi o planach inwestycji spółdzielni w segment pieczywa mrożonego, nowych trendach konsumenckich oraz o prognozach dla rynku pieczywa w Polsce.
Janusz Kazimierczuk, prezes SPC - pełny wywiad
Janusz Kazimierczuk, prezes Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej w Warszawie. Fot. Paweł Pawłowski, zelaznastudio.pl

Jak ocenia Pan sytuację na rynku piekarń w Polsce? Z jakimi problemami borykają się piekarnie?

Od kilku już lat obserwujemy pogarszającą się kondycję piekarń. W dużej mierze jest to efektem polityki cenowej, jaką prowadzą niektóre zakłady. Część firm nie wytrzymuje takiej konkurencji i coraz częściej jesteśmy świadkami znikania z rynku kolejnych piekarń. Zjawiskiem mającym wpływ na kondycję piekarstwa jest także spadające spożycie pieczywa. W Polsce od wielu lat obserwujemy zmiany w nawykach żywieniowych. Młodzież zamiast tradycyjnej kanapki woli zjeść niezbyt zdrowe zamienniki. Częściej też jadamy w restauracjach, a pracując dłużej nie jadamy kolacji.

Dalsza część artykułu (95%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!