Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Zboża

Konopie – emocjonujący surowiec w branży spożywczej. Rozmowa z HemPoland

  • Autor: Anna Wrona/portalspozywczy.pl
  • Data: 30-10-2020, 07:04
Większość konopi włóknistych uprawiana jest celem pozyskania kannabidiolu, który ma zastosowanie w suplementach diety, kosmetykach, lub na pozyskanie ziarna, z którego można produkować olej, białko, mąkę i inne produkty spożywcze. O odbiorze i wykorzystaniu tej rośliny portalspozyczy.pl rozmawia z Jackiem Kramarzem z HemPoland.
Konopie – emocjonujący surowiec w branży spożywczej. Rozmowa z HemPoland
Większość konopi włóknistych uprawiana jest celem pozyskania kannabidiolu; fot. HemPoland

Portalspozywczy.pl: Kiedy i dlaczego powstała firma HemPoland?

Jacek Kramarz, HemPoland: HemPoland został założony w 2014 roku i był pierwszą prywatną firmą, która uzyskała zgodę na uprawę konopi włóknistych. 2015 rok był pierwszym rokiem, w którym uprawialiśmy konopie. Kompletowaliśmy i nabywaliśmy technologię. Działalność operacyjna w dużej skali rozpoczęła się w 2016 roku.

Dalsza część artykułu (97%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!