Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Levant Foods rozpoczął produkcję tahiny w Polsce

  • Autor: portalspozywczy.pl /pr
  • Data: 30-03-2017, 15:41
Levant Foods, importer, eksporter i producent produktów spożywczych, rozpoczął produkcję tahiny w Polsce. Cały proces odbywa się w zakładzie produkcyjnym Miko Plus w Jarogniewicach. Pasta sezamowa, przygotowywana na bazie oryginalnych, orientalnych receptur, będzie dostępna na rynku między innymi pod należącą do firmy marką Jasmeen.
Levant Foods rozpoczął produkcję tahiny w Polsce
Kasem Bahloul, prezes zarządu, Levant Foods, fot. materiały prasowe

Pasta sezamowa przygotowywana jest na bazie oryginalnych, orientalnych receptur. Linia produkować będzie również prażone ziarno sezamowe, przydatne w piekarnictwie i gastronomii.

- Pomimo miejsca produkcji oddalonego od kraju pochodzenia, wszystkie nasze orientale produkty tworzone w Polsce, są przygotowywane według oryginalnych receptur. Otwarcie nowej linii produkcyjnej to jedno z działań, które służą realizacji tego celu – powiedział Kasem Bahloul, prezes zarządu Levant Foods.

Dodajmy, że miazga sezamowa zwana tahiną jest wykorzystywana jako surowiec do produkcji chałwy i innych egzotycznych słodyczy. Znajdziemy ją przede wszystkim w przepisach kuchni Bliskiego Wschodu. 

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!