Makarony Polskie: Na rynku brakuje osób na stanowiska średniej kadry kierowniczej i technicznej
- Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
- Data: 18-03-2019, 10:47

Jak powiedział prezes, obecnie wyzwaniem dla spółki, ale także całego rynku jest pozyskanie wykwalifikowanych pracowników.
– Ważnym dla nas tematem, z którym borykamy się na co dzień, jest pozyskiwanie pracowników. Obecnie na rynku brakuje osób na stanowiska średniej kadry kierowniczej i technicznej. O ile nie mieliśmy problemów z pracownikami wykonującymi prace manualne, to był kłopot z kadrą na poziomie średnim, tj. liderów, operatorów, mechaników. Nie chodzi tu tylko o wzrost płac, ale w Polsce zaczyna brakować osób o takich kwalifikacjach, i może to być wyzwanie nie tylko dla naszych spółek, ale także innych firm w Polsce – tłumaczył Zenon Daniłowski.
komentarze (4)
Jak sie produkuje dla biedrony najtańsze badziewie -to trudno o wiekszy wzrost .To co robicie to chluby wam nie przynosi
OdpowiedzOstatnio kupiłam na spróbowanie was makaron o nazie makarony polskie-rozpadl sie w gotowaniu. wywalilam do kosza juz nie kupie
OdpowiedzSzanowna Pani Ago. Akurat jadam makarony z tej firmy, choć pod marką Sorenti. gdyż używam makaronów twardych do pesto. I powiem tak. Gdyby była wojna, modliłaby się Pani o paczkę makaronu firmy Makarony Polskie i nawet jeśli by taki Pani miała, to pewnie musiałaby Pani jeść go na surowo, bo nie było by węgla, gazu, czy drewna, żeby go ugotować przez zalecane 8 minut, już nie mówiąc o 20 minutach, by później go wyrzucić. Wstyd wyrzucać jedzenie, wstyd nie czytać sposobu przygotowania.
Odpowiedzmakarony tylko włoskie ewentualnie greckie jedna firma bez reklamy i z czech
Odpowiedz