Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Zboża

Makarony Polskie: Na rynku brakuje osób na stanowiska średniej kadry kierowniczej i technicznej

  • Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
  • Data: 18-03-2019, 10:47
O ile nie mamy problemów z pracownikami wykonującymi prace manualne, to jest kłopot z kadrą na poziomie średnim, tj. liderów, operatorów, mechaników. Nie chodzi tu tylko o wzrost płac, ale w Polsce zaczyna brakować osób o takich kwalifikacjach. Może to być wyzwanie nie tylko dla naszych spółek, ale także innych firm w Polsce – mówił Zenon Daniłowski, prezes spółki Makarony Polskie.
Makarony Polskie: Na rynku brakuje osób na stanowiska średniej kadry kierowniczej i technicznej
Zenon Daniłowski, prezes spółki Makarony Polskie, fot. PTWP

Jak powiedział prezes, obecnie wyzwaniem dla spółki, ale także całego rynku jest pozyskanie wykwalifikowanych pracowników.

– Ważnym dla nas tematem, z którym borykamy się na co dzień, jest pozyskiwanie pracowników. Obecnie na rynku brakuje osób na stanowiska średniej kadry kierowniczej i technicznej. O ile nie mieliśmy problemów z pracownikami wykonującymi prace manualne, to był kłopot z kadrą na poziomie średnim, tj. liderów, operatorów, mechaników. Nie chodzi tu tylko o wzrost płac, ale w Polsce zaczyna brakować osób o takich kwalifikacjach, i może to być wyzwanie nie tylko dla naszych spółek, ale także innych firm w Polsce – tłumaczył Zenon Daniłowski.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (4)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Tomasz 2019-03-19 10:32:49

    Jak sie produkuje dla biedrony najtańsze badziewie -to trudno o wiekszy wzrost .To co robicie to chluby wam nie przynosi

    Odpowiedz
  • Aga 2019-03-19 18:38:47

    Ostatnio kupiłam na spróbowanie was makaron o nazie makarony polskie-rozpadl sie w gotowaniu. wywalilam do kosza juz nie kupie

    Odpowiedz
  • Ryszard 2019-03-21 13:30:45

    Szanowna Pani Ago. Akurat jadam makarony z tej firmy, choć pod marką Sorenti. gdyż używam makaronów twardych do pesto. I powiem tak. Gdyby była wojna, modliłaby się Pani o paczkę makaronu firmy Makarony Polskie i nawet jeśli by taki Pani miała, to pewnie musiałaby Pani jeść go na surowo, bo nie było by węgla, gazu, czy drewna, żeby go ugotować przez zalecane 8 minut, już nie mówiąc o 20 minutach, by później go wyrzucić. Wstyd wyrzucać jedzenie, wstyd nie czytać sposobu przygotowania.

    Odpowiedz
  • ddds 2019-03-24 21:11:28

    makarony tylko włoskie ewentualnie greckie jedna firma bez reklamy i z czech

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!