Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Manufaktura Makaronu: Certyfikat Dobry Produkt pomógł nam w nawiązaniu współpracy z siecią dyskontów

  • Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
  • Data: 06-09-2018, 14:10
Rok 2016 okazał się przełomowym dla Manufaktury Makaronu. Wówczas marka Śląski Bifej otrzymała certyfikat Dobry Produkt w kategorii "Produkt tradycyjny i regionalny". A podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu zarządowi udało się nawiązać kontakty, które przełożyły się na współpracę, w tym z jednym z czołowych dyskontów w Polsce.
Manufaktura Makaronu: Certyfikat Dobry Produkt pomógł nam w nawiązaniu współpracy z siecią dyskontów
fot. materiały prasowe

Początki Manufaktury Makaronu były trudne. Producenci makaronu długo szukali odpowiednich składników, które spowodują, że smak ich makaronu będzie idealny, taki jaki znają z własnego domu, makaronu, którym częstowała ich babcia.

– Początek naszej przygody z makaronem był dla nas obozem szkoleniowym. Dzięki naszej babci, która sama wyrabiała makaron na własne potrzeby, mieliśmy świadomość, jak powinien smakować dobry makaron rosołowy i całą naszą energię poświęciliśmy na dopracowanie receptury, aby mu dorównać. Pracując początkowo w bardzo małej, wynajmowanej wytwórni uczyliśmy się wszelkich tajników związanych z wyrabianiem ciasta i suszeniem makaronu – wyjaśnia Krystian Staś.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!