Polska Izba Makaronu jest jedyną działającą w Polsce izbą gospodarczą sektora makaronowego. Tworzą ją przedstawiciele 27 producentów, którzy zapewniają ponad połowę produkcji i sprzedaży na polskim rynku makaronu. Głównym celem Polskiej Izby Makaronu jest działanie na rzecz rozwoju polskiej branży makaronowej oraz dostarczanie i wymiana wiedzy. Jednym z najważniejszych zadań stojących przed nowym zarządem jest promocja spożycia makaronu jako elementu racjonalnego i zdrowego sposobu żywienia.
Zboża
Paweł Nowakowski został prezesem Polskiej Izby Makaronu
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 27-05-2009, 11:15
Walne Zgromadzenie Polskiej Izby Makaronu powołało nowy zarząd na kolejną dwuletnią kadencję. Prezesem Izby został Paweł Nowakowski (Makarony Polskie), ponadto w skład zarządu weszli: Marek Dąbrowski (An Marko) , Grzegorz Polak (Pol-Mak), Rafał Dziobko (Animak-Kopcza), Jarosław Waśkowski (Mlekser).

Nie przegap najważniejszych wiadomości
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Makarony Polskie z rekordowymi zyskami. Ponad dwukrotny wzrost przychodów
-
Producenci makaronów w kryzysie: To ostatni dzwonek, by uratować polski makaron
-
Nadmiar zboża nie musi być dla Polski problemem, a ogromnym atutem (WYWIAD)
-
Branża makaronów kolejny raz apeluje do rządu o wsparcie. W tle widmo zamknięć i zwolnień
-
Zenon Daniłowski: Producenci makaronów mają dziś 2 główne wyzwania
-
Kryzys energetyczny i koszty inflacji głównymi zagrożeniami dla sektora spożywczego (WYWIAD)
-
W czym makaron jest gorszy od chleba? Branża rozczarowana postawą rządu
-
Produkcja makaronów na skraju opłacalności. Zakłady będą likwidowane? (WYWIAD)
-
Downsizing to zła droga. Zmniejszanie opakowań ma krótkie nogi (wywiad)
-
Każda próba ręcznego sterowania gospodarką rodzi problemy
komentarze (2)
To chyba żart! Prezesik firemki , która generuje tylko straty i z której leje cały rynek?
OdpowiedzIstotnie, to była jedna wielka pomyłka wybrać tego gościa na prezesa
Odpowiedz