Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Pieczywo w Auchan przestaje być magnesem dla klientów z większym portfelem zakupowym

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 19-03-2016, 12:40
- Od kilku miesięcy dostrzec można duże dysproporcje w jakości i w ofercie pieczywa sieci Auchan. Widać to szczególnie przy porównywaniu „starych” Auchan i „porealnych”. Wydaje się, że może mieć to związek z dysproporcją umiejętności pracowników i doborem dostawców produktów - ocenia dla serwisu portalspozywczy.pl Andrzej Piętka z Akademii Wypieków.
Pieczywo w Auchan przestaje być magnesem dla klientów z większym portfelem zakupowym
Zdaniem twórcy Akademii Wypieków w sklepach Auchan brakuje dobrego merchandisingu. fot. Grzegorz Giereszczak

Piętka zauważa, że kajzerki z piekarni własnej Auchan różnią się jakością od tych wypiekanych w dawnych Realach.

- Auchan to jedyny sklep tej wielkości w Polsce, gdzie obsługa tak samo obchodzi się z kajzerkami za 0,14 zł i croissantami za 0,99 zł. Są zsypywane na półkę prosto z blachy lub pojemnika. Tania kajzerka sprzeda się w ciągu 5 minut, a jej kształt wytrzymuje ten sposób potraktowania. Jednak croissant po 5 minutach leżenia w stosie i nieporządku staje się niesprzedawalnym rogalikiem - ocenia ekspert.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Regis 2016-03-19 22:08:29

    Auchan zawsze był tandetą i taką pozostanie. Ogólny syf i nieład na sklepach. Najgorsza sieć z działających w Polsce.

    Odpowiedz
  • Wojtek 2016-03-20 01:32:27

    Nigdy nie uwazalem ze auchan daje jakakolwiek jakosc. Zawsse sklepy byly zaniedbane wozki krzywo jezdzily i byly oblesnie brudne. Poza owocami ktore ma fajtycznie dobre, przynajmniej w katowicach

    Odpowiedz
  • Celina11 2016-03-23 08:23:44

    Fajny artykuł i trafnie oceniający jakość działu z pieczywem, ale sam sklep uważam ze jest bardzo dobrze zaopatrzony i raczej nie jest tam brudno

    Odpowiedz
  • Buła 2016-03-23 14:59:19

    W tych wszystkich dyskontach i hipermarketach sprzedają produkt pieczywopodobny, odpiekany na miejscu z \"pieczywa\" głęboko zamrożonego nawet pół roku wcześniej. Po pieczywo to się idzie do dobrej piekarni

    Odpowiedz
  • Agnieszka 2020-12-22 18:50:18

    Kupione 2 bochenki chleba nie nadają się do jedzenia ,wstyd nawet ptakom dać .Tak ochydnego chleba nie jadłam nigdy

    Odpowiedz
    • Ttt 2021-01-10 23:03:27

      Ostatnio pod wieczór zmuszona bylam kupic tam niby chleb.Fu paskudztwo .Dziwie sie ze ludzie tokupują.Wedliny tez fu

      Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!