Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
Zboża

Piekarnie przygotowują się do Tłustego Czwartku

Pączki tradycyjne, dwunadzieniowe czy w rozmiarze XXL. Piekarnie zdradzają, jak wyglądają ich przygotowania do Tłustego Czawartku.

Piekarnie przygotowują się do Tłustego Czwartku
fot. materiały prasowe

–  Z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jest to najintensywniejszy dzień w roku. Produkcja wzrasta niesamowicie. Co więcej, przygotowujemy się do tego szczególnego święta już dużo wcześniej. Zwykle korzystamy z jednego smażalnika, a tego dnia włączonych do pracy jest aż pięć – tłumaczy Małgorzata Sikora z Piekarni MIMA, która z okazji Tłustego czwartku przygotowuje dla swoich odbiorców pączki w trzech smakach.

–  Naszym klientom proponujemy pączki z trzema rodzajami nadzienia: marmoladą różaną, marmoladą wieloowocową, która cieszy się największym uznaniem odbiorców oraz z budyniem. Każdy z nich występuje w dwóch gramaturach. Nie decydujemy się na wzbogacenie oferty smakowej ze względu na ogromną liczbę produkowanych pączków. Na koniec dodam też, że w roku ubiegłym dobiliśmy do 50 tysięcy  – dodaje. 

–  Najważniejsza jest dla nas jakość wytwarzanych produktów, dlatego też przygotowanie do tego szczególnego dnia rozpoczynają się u nas dużo wcześniej. Przeprowadzamy rozeznanie czego oczekują klienci i na jakie pączki mieliby ochotę. W tym roku nowością są pączki w rozmiarze XXL. Oferujemy tradycyjne nadzienie różane, ale także nadziewamy pączki chałwą, musem malinowym i truskawkowym, konfiturą wiśniową, nutellą oraz adwokatem. Co najważniejsze Nasze pączki powstają ze świeżego, niemrożonego ciasta. – mówi Wioletta Szpyrka z mieszczącej się w Libuszy firmy Polskie Piekarnie sp. z o.o. sp. komandytowa.

- Tego dnia nie warto martwić się o nadprogramowe kalorie i pozwolić sobie na małe pączkowe szaleństwo. Jak wiadomo od liczby tych okrągłych przysmaków zależy Nasze szczęście, więc nie warto kusić losu i cieszyć się z możliwości beztroskiego łasuchowania – dodaje Wioletta Szpyrka z Polskich Piekarni.

W związku z Tłustym Czwartkiem Piekarnia Foryś także podkręca nieco swoje obroty. Jak tłumaczy Jarosław Foryś firma decyduje się na zakup większej ilości półproduktów a także zorganizowanie dodatkowej zmiany.

–  Jako, że nasza piekarnia nie należy do największych liczba pączków dobije do około 3 tysięcy. Mimo to staramy się zakasać rękawy i przygotowujemy dla Naszych odbiorców pączki w pięciu różnych smakach. Mam tutaj na myśli oczywiście marmoladę różaną, adwokat, czekoladę, ser oraz nadzienie toffi. Staramy się, aby wybór był jak najbardziej urozmaicony, po ty by każdy tak naprawdę znalazł coś dla siebie. Ponadto pączki dostępne są w tradycyjnej formie a także pod postacią donutów. Od kilku lat produkujemy także fit pączki, pieczone w piecu, z marmoladą różaną, które okazały się istnym hitem! - informuje Jarosław Foryś z Piekarni Foryś z Byczyny.

więcej informacji:

piekarnie RSS ALERT    /    Tłusty Czwartek RSS ALERT    /    pączki RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.226.243.36
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!