Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Piekarstwo kraftowe w Polsce prężnie się rozwija

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 08-09-2021, 12:22
Polskie piekarstwo zmienia się z roku na rok, a autorskie kraftowe pieczywo nie ustępuje w niczym światowemu – mówią organizatorzy konkursu na wypiek chleba Master Baker.
Piekarstwo kraftowe w Polsce prężnie się rozwija
Piekarstwo kraftowe w Polsce prężnie się rozwija; fot. shutterstock

Naukowcy, poszukując sposobów na jak najdłuższe życie w jak najlepszej kondycji zdrowotnej, zalecają, aby osoby dorosłe spożywały 75g mąki pełnoziarnistej dziennie (źródło Fuldkorn).

Spożycie pieczywa w Polsce

Według GUS statystycznie Polacy spożywają tak mało pieczywa, że przechodząc z dnia na dzień na chleb pełnoziarnisty wciąż nie dostarczaliby rekomendowanej ilości błonnika  – podają organizatorzy konkursu na wypiek chleba Master Baker.

Dalsza część artykułu (87%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!