Pokazy wypieku chleba i bułek z najstarszych ekozbóż na Food Show 2018
- Autor: dlahandlu.pl
- Data: 22-01-2018, 15:10
- Aktualizacja: 22-01-2018, 17:40

W ramach paneli Czesław Meus, Beata Pietrzyk przedstawią informacje o warunkach certyfikacji produkcji rolniczej i przetwórczej dla żywności ekologicznej oraz warunkach certyfikacji i nadzorze technologicznym w piekarniach konwencjonalnych a Mieczysław Babalski opowie o produkcji zbóż ekologicznych i aktywizacji upraw zbóż prastarych: samopszy, orkiszu, płaskurki.
Czesław Meus wystąpi z pokazem wypieku chleba i bułeczek z najstarszych zbóż ekologicznych z samopszy, płaskurki, orkiszu. Z kolei Marcin Piotrowski z Arletą Żynel zaprezentują pokaz deserów z ziarnami zbóż ekspandowanych oraz inne potrawy z surowców zbożowych.
komentarze (0)