Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Polski chleb jest lubiany w Europie

  • Autor: AT, portalspozywczy.pl
  • Data: 08-11-2016, 11:47
- Pieczywo może być szansą dla polskiej gospodarki. Mamy bardzo dobre ziarno, nowoczesny park maszynowy, dobrze wykwalifikowaną kadrę i duży wzrost eksportu co sprawia, że nasze produkty można spotkać od Anglii przez Skandynawię po południe Europy - mówi w rozmowie z Portalem Spożywczym Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający Aryzta Polska.
Polski chleb jest lubiany w Europie
Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający Aryzta Polska, fot. Piotr Waniorek

Jak przyznaje Waldemar Topolski perspektywy dla rynku pieczywa mrożonego w Polsce są obiecujące, gdyż rynek rośnie w tempie 5-6 procent rok do roku.

- Niemniej wskutek spadku spożycia chleba w ogóle konkurencja na rynku staje się coraz trudniejsza. Mniejsze piekarnie stoją przed koniecznością zmiany profilu i jeszcze większej konkurencji z dużymi graczami. Z kolei nam, jako dużym producentom zależy na tym, żeby nasi klienci jedli zdrowsze rzeczy. Skorzystają na tym wszyscy, zarówno mniejsze piekarnie, które pozostaną na rynku, jak i my - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Socjopata 2016-11-09 11:24:55

    Na zachodzie klienci widać nie boją się mrożonego pieczywa.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!