Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Prezes Makaronów Polskich: Sprzedaż zakładu w Płocku może potrwać do roku

  • Autor: PB, portalspozywczy.pl
  • Data: 24-07-2012, 11:53
Spółka Makarony Polskie ocenia, że przeniesienie produkcji makaronów z Płocka do Rzeszowa przyniesie grupie obniżkę kosztów. Proces ten już się zaczął i potrwa jeszcze około pół roku. Jak informuje prezes spółki Zenon Daniłowski, stary zakład został wystawiony na sprzedaż za 7 mln zł.
Prezes Makaronów Polskich: Sprzedaż zakładu w Płocku może potrwać do roku
Zenon Daniłowski, nowy prezes Makaronów Polskich

Spółka postanowiła przenieść produkcję z Płocka do Rzeszowa. Skąd ta decyzja?

W obu zakładach produkowaliśmy makaron tłoczony, a koncentracja produkcji jednorodnego produktu zawsze jest związana z obniżką kosztów.
Zakład w Płocku przejęliśmy w ramach akwizycji i doszliśmy do wniosku, że przyszedł czas na jego likwidację. W tej chwili rozpoczęło się przenoszenie maszyn do Rzeszowa. Ten proces potrwa około pół roku - z punktu widzenia organizacyjnego i technicznego jest to bardzo skomplikowane przedsięwzięcie, ponieważ musimy też zachować zdolności produkcyjne.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!