Prezes SPC: Stawiamy na rozwój i nowoczesne linie produkcyjne
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 23-04-2018, 14:09

– W 1948 roku, przy ulicy Grochowskiej w Warszawie, powstała pierwsza piekarnia pod spółdzielczym szyldem. W tamtym czasie firma produkowała w kilkudziesięciu małych piekarniach i ciastkarniach rzemieślniczych. Nasze pieczywo od zawsze cieszyło się dużą popularnością wśród mieszkańców Warszawy – mówił Janusz Kazimierczuk podczas obchodów 70-lecia Spółdzielni Piekarniczo-Ciastkarkiej w Warszawie.
Jak wymienił, w zakładach SPC pracują obecnie 4 linie do produkcji bułek drobnych, dwie linie pieczywa fachowego, 8 linii pieczywa mieszanego oraz 8 zestawów do produkcji różnorodnych bułek i pieczywa półcukierniczego.
komentarze (2)
Zastanawiam się skąd bierze się ta powszechna niechlujność/?/ Czy tak trudno zapamiętać/przeczyta nazwę firmy by nie pisać jej z błędem? To niechlujstwo jest co najmniej żenujące
Odpowiedzprezes SPC postawił też na oszukiwanie klientów: "Chleb żytni z żurawiną na naturalnym zakwasie" od SPC zawiera zaledwie 50% mąki żytniej, zawiera też mąkę pszenną - czyli nie jest to chleb żytni, a pszenno-żytni - zawiera również drożdże, a więc nie jest to chleb "na naturalnym zakwasie", bo zakwas to nie drożdże piekarskie - co na to UOKIK?
Odpowiedz