Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Zboża

Prezes SPC: Stawiamy na rozwój i nowoczesne linie produkcyjne

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 23-04-2018, 14:09
– W latach 2006–2017 wydawaliśmy średnio 20 mln zł rocznie na modernizację i remonty naszych piekarń – mówił Janusz Kazimierczuk, prezes Spółdzielni Piekarniczo-Ciastkarkiej w Warszawie, podczas obchodów 70-lecia firmy.
Prezes SPC: Stawiamy na rozwój i nowoczesne linie produkcyjne
Janusz Kazimierczuk, prezes Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej w Warszawie.

– W 1948 roku, przy ulicy Grochowskiej w Warszawie, powstała pierwsza piekarnia pod spółdzielczym szyldem. W tamtym czasie firma produkowała w kilkudziesięciu małych piekarniach i ciastkarniach rzemieślniczych. Nasze pieczywo od zawsze cieszyło się dużą popularnością wśród mieszkańców Warszawy – mówił Janusz Kazimierczuk podczas obchodów 70-lecia Spółdzielni Piekarniczo-Ciastkarkiej w Warszawie.

Jak wymienił, w zakładach SPC pracują obecnie 4 linie do produkcji bułek drobnych, dwie linie pieczywa fachowego, 8 linii pieczywa mieszanego oraz 8 zestawów do produkcji różnorodnych bułek i pieczywa półcukierniczego.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (2)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • mentor 2018-04-25 09:16:30

    Zastanawiam się skąd bierze się ta powszechna niechlujność/?/ Czy tak trudno zapamiętać/przeczyta nazwę firmy by nie pisać jej z błędem? To niechlujstwo jest co najmniej żenujące

    Odpowiedz
  • Krzysztof 2018-05-01 07:46:14

    prezes SPC postawił też na oszukiwanie klientów: "Chleb żytni z żurawiną na naturalnym zakwasie" od SPC zawiera zaledwie 50% mąki żytniej, zawiera też mąkę pszenną - czyli nie jest to chleb żytni, a pszenno-żytni - zawiera również drożdże, a więc nie jest to chleb "na naturalnym zakwasie", bo zakwas to nie drożdże piekarskie - co na to UOKIK?

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!