Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa: Ten rok był nieprzewidywalny

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 28-12-2020, 16:14
– Zarówno dla naszej branży, jak i wielu innych ten rok był nieprzewidywalny. Trudno w warunkach światowej pandemii zaplanować produkcję, dostawy czy liczbę zamówień. Piekarze udowodnili jednak, że traktują swój zawód jako misję – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Waldemar Topolski, prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa.
Prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa: Ten rok był nieprzewidywalny
Waldemar Topolski, prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa

Jak tłumaczy Waldemar Topolski, zarówno w Polsce, jak i na świecie duże spadki zanotował kanał Food Service. 

– Zamknięte sklepy czy restauracje wpłynęły znacznie na ograniczenie popytu, więc piekarze musieli dostosować produkcję i rodzaj asortymentu do oczekiwań rynku. Szczególnie w pierwszej fazie pandemii pojawiło się dużo znaków zapytania, w jakim stopniu i jak intensywnie wirus wpłynie na nasze życie, również w kontekście żywności. Dlatego jako piekarze podjęliśmy z naszymi klientami i rzetelnymi instytucjami jak GIS szereg działań informacyjno-edukacyjnych, aby zapewnić konsumentów, że pieczywo jest bezpieczne. Od czasu pierwszego „zamknięcia”, minęło już kilka miesięcy, więc większość z nas oswoiła się z nową rzeczywistością i nie obawia się zakupów żywnościowych w sklepie – mówi prezes  Stowarzyszenia Producentów Pieczywa.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!