Prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa: Ten rok był nieprzewidywalny
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 28-12-2020, 16:14

Jak tłumaczy Waldemar Topolski, zarówno w Polsce, jak i na świecie duże spadki zanotował kanał Food Service.
– Zamknięte sklepy czy restauracje wpłynęły znacznie na ograniczenie popytu, więc piekarze musieli dostosować produkcję i rodzaj asortymentu do oczekiwań rynku. Szczególnie w pierwszej fazie pandemii pojawiło się dużo znaków zapytania, w jakim stopniu i jak intensywnie wirus wpłynie na nasze życie, również w kontekście żywności. Dlatego jako piekarze podjęliśmy z naszymi klientami i rzetelnymi instytucjami jak GIS szereg działań informacyjno-edukacyjnych, aby zapewnić konsumentów, że pieczywo jest bezpieczne. Od czasu pierwszego „zamknięcia”, minęło już kilka miesięcy, więc większość z nas oswoiła się z nową rzeczywistością i nie obawia się zakupów żywnościowych w sklepie – mówi prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa.
komentarze (0)