Producent pieczywa dla sieci handlowych rozbudowuje piekarnię w Nowej Soli
Lantmännen Unibake, dostawca świeżych i mrożonych produktów piekarniczych, poinformował o rozpoczęciu kompleksowego planu inwestycyjnego o wartości ok. 40 mln euro, który przyczyni się do szybszego rozwoju firmy na rynkach europejskich, w tym w segmencie handlu detalicznego. Inwestycja obejmuje instalację nowej, szybkiej linii do produkcji wysokiej jakości pieczywa do hamburgerów i hot-dogów, montaż urządzeń do pakowania pieczywa na rynek detaliczny, a także znaczącą rozbudowę piekarni i powierzchni magazynowej w Nowej Soli.

Rozbudowa piekarni rusza niezwłocznie – jeszcze w styczniu tego roku, a rozpoczęcie produkcji pieczywa na nowej linii planowane jest na II kwartał 2022 roku.
- Zakład w Nowej Soli to już dziś nasza największa i najnowocześniejsza piekarnia, wytwarzająca szeroką gamę pieczywa dla fast food, w różnych odmianach i rozmiarach. Jego rozbudowa jest naszą odpowiedzią na wzrost zapotrzebowania na tego typu pieczywo. Inwestycja zwiększy nasze moce produkcyjne, pozwoli nam jeszcze lepiej zaspokajać potrzeby klientów w sektorze gastronomicznym, a dodatkowo – rozpocząć ekspansję na rynku detalicznym, mówi Jacek Górecki, dyrektor zarządzający Regionu Polski i Węgier Lantmännen Unibake.
Więcej w dlahandlu.pl


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.