Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Zboża

Ruszyła Mazurska Akademia Wypieków Tradycyjnych z programem „Od ziarenka do bochenka”

  • Autor: oprac. A. Wrona
  • Data: 06-02-2023, 09:42
Zakończyły się pierwsze warsztaty zorganizowane przez Mazurską Akademię Wypieków Tradycyjnych (MAWT) w Złotnej. Uczestnicy poznali zasady ekologicznej uprawy pradawnych zbóż, technikę ich przemiału w młynie żarnowym i sztukę wypieku pieczywa z mąki całoziarnowej, czyli od ziarenka do bochenka.
Ruszyła Mazurska Akademia Wypieków Tradycyjnych z programem „Od ziarenka do bochenka”
Ruszyła Mazurska Akademia Wypieków Tradycyjnych z programem „Od ziarenka do bochenka”; fot. mat. pras.

Warsztaty MAWT od ziarenka do bochenka

Technikę upraw i przemiału zbóż omówił rolnik i młynarz Bohdan Stankiewicz, posiadający zarówno ziarna ekologiczne  z własnych zbiorów,  jak i wiedzą o piekarstwie, wspartą współpracą z mistrzami w tym fachu.

Zajęcia teoretyczne i praktyczne w zakresie wypieku pieczywa prowadził mistrz piekarnictwa Czesław Meus, konsultant branżowy, aktywny popularyzator ekożywności i członek Stowarzyszenia „Polska Ekologia”.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!