Jego zdaniem trudno zgodzić się z zakazem podawania na pieczywie informacji o jego walorach. Piotr Kuligowski wskazuje, że nie można np. zamieścić informacji o wysokiej zawartości błonnika w produkcie, bo to może być przez inspektorów uznana za sugerowanie, że produkty tej firmy są lepsze od takich samych, lecz skromniej oznakowanych wyrobów konkurentów.
Zboża
SPC: Zakaz uwypuklania walorów pieczywa prowadzi do absurdu
- Autor: Puls Biznesu
- Data: 08-11-2010, 08:54
Zakaz podawania informacji o faktycznych walorach produktów prowadzi do wielu absurdów - uważa cytowany przez Puls Biznesu Piotr Kulągowski, doradca zarządu Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej (SPC) w Warszawie.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Ramą Używaj Jak M@sło zajmią się UOKiK i IJHARS
-
System kaucyjny nadal budzi wiele wątpliwości. Kiedy wejdzie w życie? (wideo)
-
9 zakazanych produktów jednorazowego użytku. Opublikowano ustawę
-
Następca szklanej butelki wina już znany. Branża nie ma wątpliwości
-
Grill i piknik bez jednorazowych talerzyków i sztućców. Prezydent podpisał ustawę
-
"Papierki po batonach". Mars, Snickers i Milky Way mają nowe opakowania
-
DS Smith na EEC 2023: Trzeba ograniczyć ilość powietrza w opakowaniach
-
Producentowi kultowych opakowań grozi bankructwo. Jest 77 lat na rynku
-
Nowa wersja projektu systemu kaucyjnego w Polsce. Znamy stawki i zasady
-
Włosi obawiają się, że zniknie wino w dużych butelkach
komentarze (2)
?
Odpowiedz?
Odpowiedz