Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Sprzedaż pieczywa mrożonego w Europie rośnie. Możemy się spodziewać większego eksportu

  • Autor: AW/portalspozywczy.pl
  • Data: 19-04-2018, 11:00
– Sprzedaż pieczywa mrożonego w Europie rośnie od wielu lat we wszystkich krajach. Obecnie największy udział w spożyciu pieczywa mrożonego jest w Belgii i sięga około 30%. Dla porównania w Polsce jest to około 15%, a udział ten sukcesywnie się zwiększa – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Artur Starek, prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa.
Sprzedaż pieczywa mrożonego w Europie rośnie. Możemy się spodziewać większego eksportu
fot. shutterstock

Jak mówi Artur Starek, prezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa, sprzedaż pieczywa mrożonego do wypieku w sklepach rosła średnio 15 % na rok w ostatnich kilku latach (2011/2016).

Trend wzrostowy widoczny jest we wszystkich kategoriach (bułki i chleby, przekąski słone i słodkie oraz ciasta).

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Bułka 2018-04-20 13:05:59

    Pieczywo o trwałości 2-3 godzin a potem rozwój pleśni i innego świństwa - smacznego, nawet jak jest to 15%. Ciekawe gdzie jest to eco?

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!