Przedstawiciele firmy przyznają, że przy obecnej, rosnącej produkcji, stałemu unowocześnianiu i rozwijaniu lini produkcyjnych, w żerańskiej piekarni zaczyna brakować miejsca. W związku z tym podjęto decyzję o powiększeniu zakładu o 1,6 tys. mkw.
Według zapewnień SPC, na nowej powierzchni znajdzie się m.in. magazyn pieczywa. Zakład wzbogaci się też o dwie nowe kompletne linie produkcyjne, w tym do produkcji bułek oraz chlebów formowych.
SPC obecnie dysponuje trzema piekarniami przemysłowymi oraz zakładem produkującym ciastka. Jak zapewnia SPC, wszystkie obiekty produkcyjne zostały gruntownie zmodernizowane i wyposażone w najnowocześniejsze linie technologiczne. W lipcu oddano do użytku ciąg technologiczny w piekarni "Krakowiaków". Tam zainwestowano m.in. w urządzenia umożliwiające produkujące pieczywo o przedłużonej trwałości, jednocześnie bez konserwantów i zabiegów termicznych.
komentarze (2)
majleprze pieczywo w Warszawie to świetny pomysł z tą reklamą smacznego warszawo kazdy powinien spróbować tego pieczywa WARTO
Odpowiedzpieczywo SPC może i jest niezłe, ale w smaku nie przypomina \"prawdziwego\" pieczywa... ma smak charakterystyczny dla tej piekarni, poza tym nie zachęca mnie fakt, że wszystkie kajzerki i bochenki chleba są \"identyczne\". wygląda to strasznie sztucznie.
Odpowiedz