Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Topolski, Aryzta: Pieczywo jest naszą specjalnością eksportową - wywiad

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 05-02-2019, 14:01
- Pieczywo od dawna jest naszą specjalnością eksportową, eksportujemy go zdecydowanie więcej niż importujemy. Każdy piekarz z uśmiechem przyjmuje np. sensacyjne informacje o rzekomym imporcie pieczywa z Chin. To po prostu mit - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający Aryzta Polska, wiceprezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa.
Topolski, Aryzta: Pieczywo jest naszą specjalnością eksportową - wywiad

Jak wygląda spożycie pieczywa w Polsce i jaką część zajmuje w tym pieczywo mrożone?

Waldemar Topolski, dyrektor zarządzający Aryzta Polska, wiceprezes Stowarzyszenia Producentów Pieczywa: Spożycie pieczywa w Polsce spadło do ok 45 kg/osobę. W Polsce pieczywo do wypieku to około 17% rynku piekarniczego (dane za 2017 rok). Szacujemy, że nadal istnieje spory potencjał do jego wzrostu związany z zaletami takimi jak wygoda, wysoka powtarzalna jakość czy różnorodność.

Dalsza część artykułu (90%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!