Vandemoortele Polska otwiera fabrykę mrożonego pieczywa w Kutnie
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 24-10-2016, 10:48

W otwartym 19 października zakładzie Vandermoortele produkowane będzie pieczywo mrożone, w szczególności mrożone bułki, bagietki i ciasta.
Nowy zakład powstał na terenie Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Zatrudnienie znajdzie tam 61 osób. Zgodnie z wymogami ŁSSE, wszystkie miejsca pracy muszą zostać utrzymane przez minimum pięć lat.
To drugi zakład produkcyjny Vandermoortele w Polsce. Pierwszy znajduje się w Łodzi.
Vandemoortele Polska należy do belgijskiej Grupy Vandemoortele zajmującej się produkcją i sprzedażą przede wszystkim mrożonych wyrobów piekarniczych oraz margaryn i tłuszczy. Główną grupą docelową są odbiorcy detaliczni, foodservice (hotele, restauracje, stacje benzynowe), piekarnie oraz podmioty przemysłu spożywczego.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Piekarnia z Wołomina ofiarą miejskiej legendy. "Taka sława nas nie cieszy"
-
Producent pieczywa kończy dużą inwestycję w Polsce
-
Turbulencje i wzrastająca niepewność na rynku piekarskim
-
Gorąco Polecam. Smaki z piekarni otwiera kolejny lokal
-
mięso na wtorek
Branża mięsna buduje. Wipasz i Animex planują nowe inwestycje
-
Piekarz z Poznania jedzie do Buczy pomóc tamtejszej piekarni
-
Czy może zabraknąć nam chleba?
-
Enata Bread ma umowę na 6 lokali Gorąco Polecam. Smaki z piekarni
-
Napływ Ukraińców zwiększy spożycie pieczywa w Polsce? "Pierwszy raz od wielu lat"
-
Fala bankructw wśród piekarni
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
- Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
komentarze (1)
To powinno byc zakazane to pieczywo to jest trujace 1000% chemi jak pozwalaja u na ta taka produkcje
Odpowiedz