Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Zboża

ZT Kruszwica: Warto stawiać na miękką margarynę kubkową

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 27-09-2017, 11:11
Jak wynika z najnowszych badań składu kwasów tłuszczowych w produktach do smarowania pieczywa, margaryny kubkowe dostępne w Polsce pod względem zawartości tłuszczów trans są zgodne z rekomendacjami IMACE, a nawet je przewyższają. 95% wszystkich miękkich margaryn kubkowych praktycznie nie zawiera tłuszczów trans - informuje ZT Kruszwica.
ZT Kruszwica: Warto stawiać na miękką margarynę kubkową
fot. materiały prasowe

Miękkie margaryny kubkowe odznaczają się najkorzystniejszym profilem kwasów tłuszczowych - zawierają najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych, a najmniej nasyconych i tłuszczów trans - przekonuje ZT Kruszwica w kampanii "Zdrowe smarowanie bez tłuszczów trans".

Jak zapewnia firma, margaryny konsumenckie oferowane przez ZT „Kruszwica S.A. nie zawierają izomerów trans i są bogate w jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.  

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!