• partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

Olewnik: Rynek zamienników mięsa ma dobre perspektywy rozwoju

- Segment zamienników mięsa dopiero raczkuje. Przed nim bardzo dobre perspektywy rozwoju. Jest więc i będzie coraz więcej miejsca na nowe produkty roślinne - mówi nam Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes Grupy Olewnik.
  • Autor: Adam Tubilewicz
  • Data: 27-05-2021, 14:00
Olewnik: Rynek zamienników mięsa ma dobre perspektywy rozwoju
Anna Olewnik-Mikołajewska pozytywnie ocenia perspektywy rozwoju rynku roślinnych zamienników mięsa. fot. mat. pras.
  • Rynek zamienników mięsa w Polsce dynamicznie rośnie.
  • Grupa Olewnik szuka szans podkreślając swoją polskość i własne uprawy warzyw.
  • Firma stawia na nowości i biodegradowalne opakowania.

Anna Olewnik-Mikołajewska uważa, że choć na rynku zamienników pojawia się coraz więcej graczy i produktów, segment ten dopiero raczkuje.

Zamienniki mięsa - rynek pełen szans

- Przed nim bardzo dobre perspektywy rozwoju. Jest więc i będzie coraz więcej miejsca na nowe produkty roślinne. Marka Olewnik ma wiele atutów i przewag konkurencyjnych, którymi zachęcamy do zakupu naszych wyrobów. Na pierwszym miejscu stawiamy oczywiście doskonały i unikalny smak. Podkreślamy, że jesteśmy polskim producentem. Jak wynika z badań Kantar TNS, taka informacja zachęca do zakupu aż 87 proc. Polaków - dodaje.

Jedną z przewag konkurencyjnych Grupy Olewnik mają być własne uprawy rolne roślin strączkowych.

- Za smakiem i polską produkcją, stoi najwyższa jakość surowców. Posiadamy własne uprawy rolne, dzięki czemu w pełni kontrolujemy cały cykl powstawania produktów – od pola, do stołu. Dbamy także o wygodę użytkowania – stawiamy na małe gramatury i niewielkie opakowania. To z kolei gwarantuje nam utrzymanie dłuższej świeżości oraz wspominany już komfort. Co więcej, staramy się, by opakowania te były w jak najwyższym stopniu biodegradowalne - dodaje.

Olewnik - produkty roślinne

Grupa Olewnik oferuje linię produktów bezmięsnych „Roślinne Smaki”. Należą do nich m.in. Zapiekanka z warzywami, kasza jaglana lub soczewica. Ponadto są to bezmięsne kiełbaski grillowe z buraczkiem i szpinakiem.

- Naszym celem jest stworzenie autorskiej linii produktów alternatywnych dla wyrobów mięsnych. Dla przykładu – tradycyjny smalec zastąpimy smalczykiem z fasoli zwanym Fasolczykiem. Dbać będziemy jednak nie tylko o skład wyrobów, ale także o ich opakowania, które będą przyjazne środowisku. Tym samym stworzymy kompletne, pełnowartościowe produkty dla osób szukających zamienników mięsa z proekologicznymi opakowaniami - podsumowuje Anna Olewnik-Mikołajewska.

Powiązane tematy:

Partner serwisu
  • partner serwisu
subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • ww 2021-05-27 12:20:47

    jak ktoś ma geny krowy i lubi żreć trawę to co ja poradzę

    Odpowiedz

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!