Warsztaty kulinarne w Polish Your Cooking
2 czerwca w studiu kulinarnym Polish Your Cooking przy ul. Długiej 44/50 w Warszawie pod wodzą Michała Piosika z foodtech.ac odbyły się warsztaty kulinarne. Zaproszeni goście zostali podzieleni na cztery drużyny i wspólnie przygotowali dania z produktów Planeat. Nielone, Food Jack oraz Yoush z wykorzystaniem wiedzy KuMin.Sys.

W menu znalazły się:
- ręcznie robione cavatelli al ragu z nielonym od Planeat
- tacosy z zamiennikiem tuńczyka od Food Jack,
- tofurnik z Yoush,
- zerowaste pulled-pork sandwich ze skórki od banana wsparte przez KuMin.Sys - start-up pomagający ograniczać marnowanie żywności.

Warsztaty zorganizowali Youth Business Poland (YBP) x foodtech.ac.
Carrefour zainwestował w 4 start-upy
Przypomnijmy, że fundacja Carrefour przekazała granty o łącznej wysokości 100 tys. euro czterem polskim startupom działającym w obszarze foodtech – Food Jack, KuMin.Sys, Nielone oraz Yoush. Operatorami grantu są Fundacja Inkubator Technologiczny, która prowadzi program Youth Business Poland oraz program akceleracyjny dla startupów foodtech.ac, w którym wzięły udział wszystkie cztery innowacyjne spółki. Pisaliśmy o tym TUTAJ
komentarze (0)